Kranio Sakral Terapi (KST)

KST er en dybtgående, men blid behandlingsform.

Behandleren arbejder med knogler, membraner i hjernehinden, cerebrospinal væske(som cirkulerer omkring hjernen), muskler, bindevæv og organer. Desforuden har KST indflydelse på nervesystemet, hormonsystemet og immunforsvaret.

Alt i alt har KST effekt på hele kroppen.

Historikken bag Kranio Sakral terapi.

KST har sit udspring fra en osteopatisk metode og blev beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920. William Sutherland dokumenterede bevægeligheden mellem kranieknoglerne hos voksne. Denne opdagelse hos voksne havde den medicinske verden ikke kendt til før, og de havde før dokumentationen kun troet at det var børn der havde nogle bevægelige kranieknoglerne. William Sutherland og hans elever arbejdede videre med opdagelserne, og skabte derved teknikker, de benyttede i deres osteopatiske behandling.

Den amerikanske læge og osteopat John Upledger, udforskede i 70-erne videre ud fra Sutherlands opdagelser, og var grundlægger af en selvstændig behandlingsform, som blev kaldt kranio-sekral terapi.

I dag udøves kranio-sekral terapi af læger, sygeplejerske, fysioterapeuter og andet sundhedspersonale i USA, Europa, Australien og New Zealand. I Danmark er KST stadig i kategorien af alternativbehandling, selvom KST kom til Danmark i midten 80-erne.

Yderligere læsning

Del siden